Weekend Festival on tarkoitettu kaikenikäisille ihmisille

Weekend Festival on tarkoitettu kaikenikäisille ihmisille

Suomen isoimpiin musiikkifestivaaleihin lukeutuva Weekend Festival toimii poikkeavalla tavalla moniin muihin suuriin festivaaleihin nähden pitämällä tapahtumansa avoimena kaiken ikäisille ihmisille. Erityisesti pääkaupunkiseudulla suurin osa muista festivaaleista on ollut kuluvana vuonna sallittu vain aikuisille. 


Weekend Festival tarjoaa ilmaiset festivaaliliput kaikille tänä vuonna 69 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille sekä huoltajan mukana saapuville alle 10-vuotiaille. Liput voi noutaa festivaalin pääportilta kuvallista henkilötodistusta vastaan.

Weekend Festival tekee myös paljon yhteistyötä nuorten hyväksi. Festivaalin aikana on käynnissä yhteistyöprojekti Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen kanssa festivaalialueella ja olemme mm. lahjoittaneet sata pääsylippua vähävaraisille nuorille osana Hope ry:n Toivon päivä -kampanjaa, kertoo Weekend Festivalin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen. Olemme kuulleet, että monen nuoren toiveena on ollut saada lippu Weekendiin ja halusimme lähteä mukaan tasa-arvoistamaan nuorten mahdollisuuksia kokea kesän tapahtumia, Heikkinen lisää.

Toisin kuin monet muut suuret festivaalit, Weekend on pitänyt porttinsa auki kaikenikäisille ihmisille kahdeksanvuotisen historiansa ajan. Teemme joka vuosi paljon töitä sen eteen, että saamme järjestettyä kansainvälisen tapahtuman nuorille ja toiveenamme on, että se olisi mahdollisimman monen saavutettavissa. Siksi emme halua rajata eri ikäisten ihmisten oikeutta päästä nauttimaan hyvästä musiikista ja mielestämme musiikki kuuluu jokaiselle ihmiselle, Heikkinen toteaa.