Categories
Uncategorized

Tärkeimmät asiat hotellin varaamisessa

Tiedät varmaan sen tunteen, kun olet päättänyt lähteä lomalle ja pomosi on vihdoin hyväksynyt lomapäiväsi. Ehkä olet onnistunut varaamaan lentoliputkin jo. Nyt voit aloittaa matkasi suunnittelemisen vihdoinkin!

Yksi tärkeimmistä asioista minulle lomajärjestelyjen listalla on majoitus, koska se vie suuren siivun budjetista ja yleensä myös suunnitteluun käytetystä ajasta. Majoituksen varaaminen aiheuttaa monille myös suunnatonta stressiä, etenkin jos sinun tulee varata matkallesi monta majoituskohdetta.

Melko paljon matkustelleena ja myös hotellialalla työskennelleenä ihmisenä halusin jakaa muutaman vinkin ja neuvon, joita koetan itse noudattaa hotellimajoituksiani varatessani. Jos nämä vinkit lieventävät muiden majoitusvarailustressiä, olen todella tyytyväinen.

Edullisimman hinnan saaminen

Kannattaa ensiksi tutustua erilaisiin hintavertailusivustoihin. Hotels.comilla ainakin on eräänlainen kanta-asiakasohjelma, jossa yhdestoista palvelun kautta varattu yö on täysin ilmainen. Uskon, että monilla muilla vastaavilla toimijoilla on myös samankaltaisia etuohjelmia. Vertailusivustojen kautta matkojen varaamisessa kannattaa kuitenkin joitakin seikkoja ennen varsinaisen varauksen tekoa.

Hintavertailusivustojen kautta tehdyt varaukset häviävät nimittäin tavattoman usein. Varauksesi ei välttämättä saavu faxilla hotellille asti tai hotellisi hävittää se. Tämä on luonnollisesti erittäin ikävä tilanne sekä sinulle, että hotellille.

Voit vain kuvitella ärsyyntymisen tunnettasi, kun saavut 10 tunnin lennon jälkeen yöllä hotellilla eikä hotellilla ole varaustasi. Jos suunnittelet matkaa Helsinkiin, tämä hotelli Helsingissä ei tule sotkemaan varaustasi.

Ota yhteys hotelliisi

Välttyäksesi kaikista ikävimmiltä tilanteilta, suosittelen yhteydenottoa hotelliin suoraan. Voit sitten kysyä hotellistasi, että onko heillä varauksesi.

Miksi hotellit sitten hukkaavat varaukset välillä? Tiivistettynä, hotellit saattavat hukata varauksesi, koska hotellisi voi tarjota omilla verkkosivuillaan huoneita asiakkailleen 130€ hintaan myydessään huoneita esimerkiksi Expedialle 100€ hintaan. Expedialta ostamasi varaus ei sitten aina siirry hotellille, jolloin niillä ei aina ole varaustasi. Tämän vuoksi suosittelen kaikkia ottamaan yhteyden suoraan hotelliin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *