Categories
Uncategorized

Suomen festarikesä on pitkä ja hikinen

Suomen festarikesä on pitkä ja hikinen

Suomi on tunnetusti festareiden luvattu maa! Toukofestien lisäksi kesään mahtuu useammat musakemut, jotka jokaisen festarifanin tulee ehdottomasti kiertää. Olet sitten räp-musiikin ystävä, elokuvafiikki tai oopperafani, Suomen kesästä löytyy festarit jokaiseen makuun.

Sodankylän elokuvajuhlat

Sodankylän elokuvajuhlia vietetään kesäkuussa. Elokuvajuhlilla näytetään laaja skaala erilaisia elokuvia, jotka on valittu tarkalla esteettisellä silmällä. Juhlilta voit löytää tuoreiden ohjaajien elokuvia, bongata uusimmat näyttelijälupaukset ja tutustua kotimaisiin ja ulkomaisiin laatuelokuviin. Ulkomailta saapuvaa festarivierasta kiehtoo festivaalin uniikki sijainti ja Suomen kirkkaat kesäyöt.

Savonlinnan oopperajuhlat

Savonlinnassa järjestettävät oopperajuhlat kokoavat yhteen nuoret ja vanhat oopperan harrastajat ja kuuntelijat. Olavinlinnan upeassa miljöössä järjestettävät juhlat vetoavat sekä laadukkaan ohjelmiston että kulttuurihistoriallisesti merkittävän ympäristönsä takia.

Tuska-festivaali Helsingissä

Perinteinen raskaan musiikin festivaali Tuska on järjestetty Helsingissä jo vuodesta 1998. Se on pakollinen pyhiinvaelluskohde kaikille rock- ja metallimusiikin ystäville. Festareiden lauteille nousee vuosi toisensa jälkeen klassisempia hevibändejä, jotka vetävät yleisöä vuodesta toiseen. Hotelli helsingissä kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä kaupungissa on samana viikonloppuna myös monia muita tapahtumia ja hotelliyöt ovat haluttuja.

Kaustinen Folk Music Festival

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään heinäkuussa Keski-Pohjanmaalla, jolloin pieni kunta herää hetkeksi eroon. Kansanmusiikki saattaa kuulostaa tylsältä, mutta genren alle mahtuu paljon erilaista musiikkia, josta löytyy jokaiselle jotakin. Aitoa maalaistunnelmaa kannattaa tulla aistimaan kauempaakin!

Kuten listasta voi päätellä, Suomen kesästä ei todellakaan festivaaleja puutu! Muita kiinnostavia kesätapatumia voit löytää esimerkiksi kaupunkien tapahtumakalentereista, sosiaalisesta mediasta tai googlettamalla. Pientenkin paikkakuntien tapahtumiin kannattaa suhtautua avoimesti, sillä koskaan ei tiedä, mitä jää kokematta!