Peruskoululaisille sunnattu Toukofest järjestetään viimeistä kertaa

Peruskoululaisille sunnattu Toukofest järjestetään viimeistä kertaa

Peruskoululaisten kevätjuhla Toukofest järjestetään viimeistä kertaa toukokuun loppupuolella. Perinteinen koululaisille tarkoitettu kaksipäiväinen liikunnan, kulttuurin, harrastamisen ja yhdessä olemisen jättitapahtuma järjestetään viimeistä kertaa Jyväskylässä. Tapahtuma on tarjonnut osallistujilleen mahdollisuuden nähdä ja kokeilla turnauksia ja erilaisia skaboja sekä tutustua kymmeniin järjestöihin ja harrastustoimintaan. Festivaalit ovat keränneet mukaan tuhansia nuoria jo 23 kevättä koulujen päätösviikolla. Nuorten Suomi ry:n hallitus on nyt päättänyt, että maksullisesta tapahtumasta luovutaan tästä eteenpäin.

Toukofestiin on peritty koululaisilta kymmenen euron pääsymaksu ja Toukofestin lopetuksen taustalta löytyy kasvanut keskustelu perusopetuksen maksuttomuudesta. Festivaalien lopettamispäätös on ollut yksimielinen ja nyt Nuorten Suomi ry:n on tarkoitus katsoa tulevaisuuteen. 

Jatkossa lähdemme keskustelamaan avoimesti yhteistyökumppaneidemme ja nuorten kanssa, että lähdemmekö tekemään uutta tapahtumaa toisella konseptilla ja millaisia tarpeita lapsilla ja nuorilla on, sanoo Nuorten Suomi ry:n toiminnanjohtaja Eeva-Liisa Tilkanen.

Tilkasen kokemat parhaat muistot Toukofestin ajalta liittyy yhdessä nuorten ja lasten kanssa tekemiseen. Nuorille ja lapsille on ollut merkittävää ja voimaannuttavaa päästä yhdessä tekemään isoa tapahtumaan ja oppia, kokemaan ja onnistumaan sitä kautta.