Categories
Uncategorized

Miksi ihmiset rakastavat musiikkifestivaaleja

(Musiikkifestivaaleilla ihmiset unohtavat arjen murheet ja elävät hetkessä)

Tässä artikkelissa haluan kertoa tämän blogin lukijoille, miksi ihmiset osallistuvat musiikkifestivaaleille vuosi toisensa jälkeen. Kerron muun muassa niistä asioista, jotka saavat meidät osallistumaan näihin tapahtumiin.

Mikä ajaa ihmisiä osallistumaan musiikkitapahtumiin

Mikä sitten ajaa elektronisen musiikin ystäviä osallistumaan festivaaleille vuosi toisensa jälkeen? Musiikkipsykologian tutkijat ovat selvittäneet, että on olemassa useita syitä, joiden takia ihmiset osallistuvat massiivisille musiikkifestivaaleille. Yleisimpiä motivaatioita arvellaan olevan tapahtumien uutuus, eskapismi ja festivaalien tarjoamat seurustelumahdollisuudet.

Muistele ensimmäistä EDM-tapahtumaa tai mitä tahansa musiikkitapahtumaa, johon osallistut. Näit neonpukeutuneita henkilöitä valaistujen sormenpäiden kanssa luultavasti ensimmäistä kertaa ja vähäpukeisia naisia tanssimassa riemuissaan. Kuuntelet suosikkiartistisi avauslaulua ja näet, kuinka yleisö menee villiksi. Tämä on kaikki uutta ja hienoa sinulle, mutta muutaman festivaalikerran jälkeen, tämä ei ole enää uutta sinulle. Seuraavilla festivaaleilla et ole enää yhtä innoissasi, koska tiedät jo mitä odottaa.

Ihmiset rakastavat uusia asioita

Joten mitä ihminen tekee silloin? Massiivisen musiikkifestivaalin jälkeen usein ihmiset etsivät joko pienempiä boutiquefestivaaleja intiimimmän kokemuksen saamiseksi tai vielä entistäkin suurempia esityksiä. Samanaikaisesti festivaalien tuottajat haluavat pistää paremmaksi vuosi toisensa jälkeen.

Joka vuosi tapahtumien järjestäjät järjestävät yhä erikoisempia musiikkifestivaaleja. Holy Ship on esimerkiksi musiikkifestivaali, joka pidetään risteilyveneellä, Electric Forest on nimensä mukaisesti musiikkijuhla metsässä, ja Sensations white on täysin ainutlaatuinen kokemus.

Kaikkien näiden tapahtumien tarkoituksena on tarjota uudenlainen kokemus ihmisille. Viime kädessä, musiikkifestivaalien tarkoituksena on saada ihmiset pakenemaan arjesta eskapismin avulla. Tämä on päällimmäisin syy sille, miksi ihmiset rakastavat musiikkifestivaaleja.

Jos et tiedä vielä missä tulet majoittumaan seuraavana festivaalikautena, lentokenttähotelli ja Airbnb asunnot ovat hyviä ja edullisia vaihtoehtoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *