Hiihtolomalle riittää tekemistä

Hiihtolomalle riittää tekemistä

Hiihtolomat ovat pian ja moni odottaakin innolla pääsevänsä lomailemaan. Vaikka hiihtoloma on alunperin tarkoitettu nimensä mukaisesti hiihtämistä varten, on se nykypäivänä melkein kaikkea muutakin mahdollista tekemistä sisältävä loma. Osa pitää rennommasta puuhastelusta, kuten lukemisesta, museoissa kiertelystä tai vaikka vain olemisesta. Osa taas  pitää riehakkaammista puuhista, kuten esimerkiksi seinäkiipeilystä tai festareiden kiertelystä. Onneksi jokaiselle löytyy omanlaistaan tekemistä, eikä valinnanvarasta ole pulaa.

Varaa tarpeeksi aikaa kohteisiin

Hiihtolomareissua varten kannattaakin varata monta päivää aikaa, jotta mahdollisesti kerkeät tehdä kaiken sen, mitä oletkin halunnut tehdä ja myös vähän enemmän, kuten kierrellä kaupungilla, erilaisissa nähtävyyksissä ja kaupoissa. Kun suunnittelet tekemisiä hiihtolomalle, kannattaa huomioida että yleensä menee aikaa hieman suunniteltua enemmän, joten joustavat aikataulut ja ylimääräisen ajan varaaminen kannattaa aina. 

Varmista hotellihuoneen saaminen etukäteen

Sesonkina ja ruuhka-aikaan voi olla hankalaa löytää majoitus Helsingissä ollessa, mutta yleensä hotelleilla on joitain huoneita vapaana, joita jaetaan viime tinkaan huonetta tarvitseville vieraille. Kannattaakin siis olla ajoissa liikenteessä, jotta varmistat huoneen saamisen ja varata huone niin ajoissa, kuin vain mahdollista. 

Joskus on myös mahdollista jakaa huone muiden matkailijoiden tai vaikka kavereiden kanssa, näin voit mahdollisesti saada yövyttyä edullisemmin ja voit vielä nauttia seuralaisten läsnäolosta ja mahdollisesti tutustua uusiin ystäviin, joista mahdollisesti voit saada uusia matkakavereita tulevaisuudessa. 

Muista hyvä asenne

Hyvä asenne on kaiken a ja o, kannattaakin siis lähteä mielenkiinnolla ja positiivisella asenteella matkaan. Kun ajattelet positiivisesti ja et lannistu tai hermostu pienistä vastoinkäymisistä tai sattumuksista, voit nauttia reissustasi paljon paremmin. Kuitenkaan elämä ei ole täydellistä, vaan asioita sattuu ja tapahtuu, siksi kaikkeen ei voi varautua.