Categories
Uncategorized

Festarieläimen tsekkauslista

Festarieläimen tsekkauslista

Taas on kesä, Suomen festareiden kulta-aikaa! On aika pakata kamat kassiin tai rinkkaan, liftata motarin reunassa tai varata junaliput ja painella kohti Suomen suvea ja suloisimpia kesäjuhlia! Tässä blogipostauksessa jaamme tsekkauslistan sinulle, olit sitten tuore festarikävijä tai kaiken kokenut konkari!

Nesteytys

Kaikki alkaa nesteytyksestä. Vesi on kaiken a ja o, kun puhutaan pitkistä päivistä tomuisilla festarikentillä porottavan auringon alla. Varaa mukaasi siis puolen litran avaamaton tai tyhjä vesipullo, jonka voit täyttää alueella. Ota selvää festareiden säännöistä sen suhteen, mitä alueelle saa tuoda, sillä ne saattavat poiketa toisistaan huomattavasti!

Majoitus

Festareilla voi majoittua lukuisissa eri kohteissa. Toiset suosivat telttamajoitusta ja haluavat kokea leirintäalue-elämän riehakkaimmillaan. Toiset haluavat hotellihuoneen, aamiaisen vuoteeseen ja lämpimän suihkun. Toiset vuokraavat airbnb-asunnon ystäväporukan kesken. Olivat mukavuusvaatimuksesi sitten mitä tahansa, kannattaa yöpaikka varata ajoissa. Jos aiot juhlia Helsingissä, kannattaa hotelli helsinki varata ajoissa, sillä ne täyttyvät nopeasti.

Oikea varustus

Oikeita varustuksia on yhtä monta kuin festareitakin. Jos festarit järjestetään peltoalueella tai hiekkakentällä, voit varautua siihen, että sateen sattuessa kenttä on yhtä mutavelliä. Kaupunkifestareilla olosuhteet ovat toiset, eikä kumisaappaita välttämättä tarvita. Tarkkaile sääennustetta ja pidä mielessä, että on aina mukavampi kantaa mukana ylimääräisiä vaatteita tai sadesuojia, kuin palella tai kastua.

Hyvä festarimieli

Kaikista tärkein festariasuste on kuitenkin joustava ja reipas asenne. Mitä tahansa voi sattua: esiintymisiä perutaan tai ne ovat myöhässä, teltta romahtaa tai kyytien aikataulu pettää. Kaikenlaisiin sattumuksiin voi varautua, mutta niiltä ei koskaan voi välttyä. Oikealla asenteella pärjää pitkälle ja ikävät vastoinkäymiset muuttuvat hauskoiksi muistoiksi, joihin palataan vielä vuosienkin päästä.