Yhteistyötahot tapahtumassa

Toukofestissä on vuosittain tarjolla kymmenien eri yhteistyötahojen tarjoamaa toimintaa, kokeiltavaa, esityksiä ja tarjottavaa.
Löydä uusi mukava harrastus, seura mihin liittyä tai inspiroidu tutustumalla lukuisten eri tahojen pitämiin pisteisiin. Tule juttelemaan mukavien ihmisten kanssa, kulkemaan pitkin poikin Hippoksen aluetta ja viettämään upea toukokuinen päivä iloisessa seurassa!

Vuoden 2019 tapahtumaan jo tähän mennessä ilmoittautuneet tahot

ILMOITTAUTUA VOIT TÄÄLTÄ. ILMOITTAUTUMINEN ON KÄYNNISSÄ 4.2.-25.4.2019.


CHANGEMAKER – NUORISOVERKOSTO

Esittelyssä Ykkösketjuun-yritysvastuulakikampanja

Miksi kaupasta pitäisi voida ostaa reilujen banaanien lisäksi epäreiluja banaaneita? Suomeen tarvitaan yritysvastuulaki!

Tule kuulemaan tarkemmin mistä on kyse ja miten voit itse vaikuttaa asioihin.

Tottakai maailmaa voi muuttaa! Changemakerissa pääset toimimaan globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta.


FANTASIAPELIT

Lauta- ja korttipelien esittelyä

Tule kokeilemaan erilaisia lauta- ja korttipelejä. Tarjolla pelejä kahdelle tai useammalle pelaajalle esim. Carcassonne, Love Letter, Keyforge ja Star Realms.

Fantasiapelit on pelien ja sarjakuvien erikoisliike. Tuomme maahan lautapelejä, roolipelejä, korttipelejä, miniatyyripelejä, sarjakuvia (länsimaista sekä mangaa), kirjoja ja oheistuotteita & tarvikkeita pelaajille ja peli-, sarjakuva-, elokuva- ynnä muille harrastajille.


FIDA INTERNATIONAL

Kestävä maailma

Pisteellä pääset pelaamaan pikapeliä. Tulokset kirjataan koko luokalle, joten mitä useampi osallistuu sitä parempi mahdollisuus luokallanne on voittaa. Lisäksi pääset tutustumaan ympäristöön liittyviin valintoihin.

Fida on suomalainen lähetys- ja kehitysyhteistyön sekä humanitaarisen avun järjestö. Fida tunnetaan myös secondhand-myymälöistä. Fida tekee kehitysyhteistyötä 16 maassa yhteistyössä Ulkoministeriön kanssa. Fidan työ keskittyy ihmisiin, joilla ei ole mahdollisuuksia ihmisarvoiseen elämään. Työ painottuu erityisesti lapsiin ja lasten oikeuksiin. Fida toimii kristilliseltä arvopohjalta.


JAGUARS SPIRIT ATHLETES RY

Jaguars Spirit Athletes Ry on n. 700 jäsenen cheerleadingin ja cheertanssin erikoisseura. Seurassamme voi harrastaa ja kilpailla 26 eri joukkueessa. JSA:n toiminta-ajatus on yhdessä tekemistä, liikunnallisten tietojen ja taitojen kehittämistä tasavertaisessa ja turvallisessa seurassa. Visiomme on olla tunnettu, innostava ja ammattimainen seura. JSA:n suurin saavutus on lokakuussa voitettu Vuoden Tähtiseura palkinto, joka jaettiin nyt ensimmäistä kertaa ikinä. Palkinnon perusteiksi kerrotaan esimerkiksi seuran kiusaamiseen puuttumisen toimintalinja, tyytyväisyyskyselyt, valmentajien ja toimihenkilöiden osaamis- ja vuorovaikutuskoulutukset, sekä jatkuva tiedonjano ja seurakehittäminen.


JYVÄSKYLÄ RUGBY CLUB

Tule haastamaan kaverisi syöttötarkkuuessa tai vaikka taklauspatjakilpailussa aikaa vastaan. Kokeneet pelaajamme opastavat rugbyn saloihin ja vastaavat mielellään kysymyksiin. Toimintaan osallistumalla pääset mukaan tuotepalkintojen arvontaan.

JRC on vuonna 2000 perustettu urheiluseura. Rugby on vauhdikas palloilulaji, jossa ei kontaktia kaihdeta. Tästä huolimatta rugby on herrasmieslaji. Seuramme perusarvot ovat JOUKKUEHENKI – KURINALAISUUS – NAUTTIMINEN – KUNNIOITUS – URHEILUHENKI. Tule pisteellemme ottamaan selvää mistä on kyse.


JYTE / KOULUTERVEYDENHUOLTO

Kouluterveydenhuolto – positiivinen mielenterveys 

Teemanamme on positiivinen mielenterveys ja hyvinvointi. Tule pisteellemme löytämään vahvuutesi, keskustelemaan hyvinvoinnista ja rakentamaan kanssamme mielenterveyden puuta! Vastaamalla kyselyymme, voit voittaa huippupalkintoja!


JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

Tiesitkö, että kotikaupunkisi tarjoaa useita nuorille ja lapsille suunnattuja palveluja? Niistä moni esittäytyy Jyväskylän kaupungin pisteellä Toukofestissä. Tule vaikuttamaan ja kertomaan oma toiveesi palveluista. Samalla voit testata maalintekotaitojasi tai pyytää nimmarin paikalla vierailevilta urheilijoilta.

Jyväskylä on noin 142 000 asukkaan aktiivinen ja vetovoimainen liikunnan ja hyvinvoinnin kaupunki keskellä kauneinta järvisuomea. Jyväskylä tunnetaan ennakkoluulottomana opiskelu- ja liikuntakaupunkina sekä monipuolisena tapahtumien keskuksena. Kaupunki kulkee Alvar Aallon ja sivistyksen viitoittamalla tiellä ja mielletään tutkitusti Suomen parhaaksi lasten kasvuympäristöksi.

Jyväskylässä yhdistyy kaupungin syke ja luonnon läheisyys. Tässä resurssiviisaassa Valon kaupungissa panostetaan arjen turvallisuuteen ja elinkeinoelämään. Monipuoliset liikunnan ja vapaa-ajan mahdollisuudet, upea luonto sekä vilkas kulttuurielämä hemmottelevat kaupungissa asuvia ja vierailevia ympäri vuoden.


JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI/ SUUN TERVEYDENHUOLTO

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen (JYTE) suun terveydenhuolto vastaa koululaisten terveydestä ja hyvinvoinnista Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten kuntien alueella.


JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT

Liikuntapalvelut järjestää lapsille, perheille ja nuorille maksutonta liikuntaa. Tarjolla on mm. 9-12-vuotiaiden ja perheiden oma liikuntatuote LiikuntaVeturi sekä 13-19-vuotiaiden LiikuntaLaturi.


JYVÄSKYLÄN KESTÄVÄ KEHITYS JAPA RY


JYVÄSKYLÄN ROMANINUORET RY

Teemme työtä Jyväskylän alueen romaninuorten parissa. Tarjoamme tukea ja ohjausta elämänhallintaan liittyvissä asioissa.


JYVÄSKYLÄN SETA RY

Tule testaamaan tietosi seksuaali- ja sukupuolen moninaisuudesta.

Jyväskylän SETA ry. (Jyväskylän seksuaalinen tasavertaisuus ry.) on Jyväskylän ja sen lähiseudun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten etu – ja virkistysjärjestö. Tarkoituksenamme on parantaa heidän asemaansa ja luoda tapaamismahdollisuuksia.


JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA

Pelejä ilman sähköä

Oletko raivokas vai hillitty pelaaja? Tarjolla pelejä moneen makuun. Tule moikkaamaan tuttuja työntekijöitä ja tutustumaan uusiin!

Jyväskylän seurakunnan nuorisotyö


JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON KIELIKAMPUS

Kielikampus kokoaa yhteen Jyväskylän yliopiston yksiköt, joissa opetetaan ja tutkitaan kieliä. Kielikampuksella voi aloittaa kielen opiskelun tai jatkaa opintoja niin, että valmistuu vaikkapa kieltenopettajaksi. Kielikampuslaiset tutkivat muun muassa kielenkäyttöä, kielenopetusta ja kielikoulutuspolitiikkaa. Kielikampus järjestää alakoululaisille kesäisin kielileirejä. Yläkoululaiset kilpailevat leikkimielisesti Kulturfondenin rahoittamassa Häng med i svängarna -hankkeessa.


JYVÄSSEUDUN 4H-YHDISTYS RY

Toiminnallista ohjelmaa ja Jyvässeudun 4H:n toiminnan esittelyä. (Saattaa tarkentua)

Jyvässeudun 4h on lapsi- ja nuorisotyön järjestö, joka toiminnallaan edistää lasten ja nuorten kasvua vastuullisiksi ja yrittelijäiksi.


KESKI-SUOMEN ENSI- JA TURVAKOTI RY

Lähisuhdeväkivalta on väkivaltaa, jonka tekijänä on nykyinen tai entinen puoliso tai kumppani, lapsi tai puolison lapsi, vanhempi, muu lähisukulainen tai muu läheinen ihminen. Lähisuhdeväkivaltatyön avopalvelusta saat apua ja tukea maksutta.


KESKI-SUOMEN VASEMMISTONUORET

Tervetuloa keskustelemaan kanssamme päivän polttavista poliittisista asioista ja tekemään yhdessä parempi sekä tasa-arvoisempi yhteiskunta meille kaikille!

Keski-Suomen Vasemmistonuoret on punavihreä poliittinen nuorisojärjestö. Tarkoituksemme on edistää ja olla luomassa tasa-arvoisempaa ja suvaitsevaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet hyvään elämään!


KÄNNIKAPINA

Mocktailbaari

Tule Kännikapinan pisteelle pohtimaan päihteettömän elämäntavan hyötyjä ja sekoittele itsellesi virkistävä alkoholiton mocktail!

Kännikapina toimii ”Selvästi hauskemman Suomen puolesta” tarjoten päihteettömiä vaihtoehtoja ja tietoa päihdehaitoista iloisen toiminnallisuuden kautta. Tavoitteenamme on maailma, jossa jokaisen on helppo olla selittelemättä selvin päin!


LASTEN JA NUORTEN YLIOPISTO

Lasten ja nuorten yliopisto tarjoaa kursseja ja tiedeleirejä, joissa tutustutaan yliopistossa toimiviin tieteenaloihin sekä tieteen, taiteen ja tutkimuksen tekemiseen.


LINKKI

Toukofest- rannekkeen lunastaneet pääsevät Linkillä ilmaiseksi kyseisenä tapahtumapäivänä klo 24 asti.


LUOVA LAVA -TOIMINTA

Alakoulupäivänä ohjelmalavalla on Nuorisoseurojen kerhotoiminnan teatteri,- tanssi- ja musiikkiesityksiä.


MELOILOA / TAVINSULKA

Auringon paisteessa tai sateen ropisten on aina kiva olla vesillä. Kahdella eurolla pääset kokeilemaan taittojasi ja halutessasi voit käydä myös suihkulähteen alla Köyhälammella. Ennen lähtöä saat seikkailuun tarvitsevat opastukset meiltä.

Köyhälammen melontapisteellä pääset kokeilemaan intiaanikanootteja ja XL-SUP-lautaa. Kanootteihin mahtuu 2-4 henkilöä ja XL-SUP-laudalle vaikka koko luokkaa. Osallistumismaksu on 2 € per henkilö.

Tavinsulka tarjoaa vilpitöntä hauskaa Suomen tuhansilla järvillä läpi kesää!


MUSIC AGAINST DRUGS RY

Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä, sosiaalista hyvinvointia ja osallisuutta edistävä ehkäisevän päihdetyön järjestö. Toimintaan kuuluu mm. työharjoittelu- jaksot Ink-tiimeissä ja pelaamiseen liittyvää toi- mintaa ISGee-peliyhteisön kanssa.


MUSTANKORKEA OY

Mustankorkea tuottaa kaikki päivittäisen jätehuollon palvelut Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Jätteellä on osoite!


TAKSVÄRKKI RY

Taksvärkki ry on kansalaisjärjestö, jonka kehitysyhteistyöhankkeet ympäri maailmaa edistävät kehitysmaiden lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia. Suomessa Taksvärkki ry tarjoaa kouluille globaalikasvatuksen työpajoja, ja joka vuosi vaihtuvan Taksvärkki keräyksen. Järjestössä on myös mahdollista tehdä vapaaehtoistyötä.


O2JKL

O2-Jyväskylässä salibandya harrastaa jo yli 1000 pelaajaa. Suuri osa joukkueistamme ovat kaupunginosajoukkueita, jotka harjoittelevat tietyllä asuinalueella Jyväskylässä. Oma Ampparipesämme sijaitsee Killerillä. Halusitpa kevyeen harrastustoimintaan tai tavoitteelliseen kilpatoimintaan, niin Amppareista löytyy joukkue juuri sinulle!


ORWfest


RYUTOKAI RY

Ryūtōkai on jyväskyläläinen seura, jonka tarkoituksena on lisätä tietoa japanilaisesta taistelulajiperinteestä sekä kulttuurista Keski-Suomessa. Seurassa on kaksi perinteistä japanilaista lajia, kendo ja Suiō-ryū.


SOFT ARCHERY FINLAND

SoftArcheryssä pääset taistelemaan kaveria vastaan jousien kanssa. Vauhdikkaassa ja toiminnallisessa joukkuepelissä ratkaisee taito, nopeus ja taktiikka. Tule kokeilemaan osutko kaveriin ennen kuin hän osuu sinuun!


VALO / KOREALAISTA TANSSIA

Valo on korealaisen popin covertanssiryhmä Jyväskylästä. Valo aloitti vuoden 2016 syksyllä ja ryhmässä on yhdeksän jäsentä iältään 15 – 23 vuotiaita.


YAD YOUTH AGAINST DRUGS RY

Tule puhumaan meidän kanssa huumeista tekemällä ”huumetestin” tai pyöräyttämällä epäonnenpyörää. Samalla tutustut YADin toimintaan infopisteellämme. Jaamme myös YADin tarroja sekä vesitatuointeja.

YAD ry (vuodesta 1988) on sitoutumaton valtakunnallinen vapaaehtoistyöhön perustava järjestö. Tavoitteenamme on vähentää huumausaineiden käyttöä sekä niistä ja muista päihteistä aiheutuvia haittoja. Tarjoamme tukea päihteettömään elämään, päihteetöntä toimintaa ja tietoa huumausaineista sekä haastamme miettimään omia valintoja ja arvoja. Vapaaehtoiset ovat 13-35-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia.