Toimintapisteet

YHTEISTYÖLLÄ HUIMASTI KOETTAVAA!

Toukofest tehdään yhdessä; ToukoTiimin toteuttamien ja tapahtumaan hankittujen ohjelmapisteiden lisäksi tapahtuman järjestämisessä ovat mukana kymmeniä keskisuomalaisia yhdistyksiä, seuroja, yrityksiä sekä oppilaitoksia, joiden toimintapisteet tarjoavat huikeasti tekemistä ja kokemista.

OLEMME KOONNEET TÄNNE ERI TAHOJEN JA TOUKOTIIMIN TUOTAMIEN OHJELMAKUVAUKSET – TERVETULOA NAUTTIMAAN RUNSAASTA VALIKOIMASTA!

Face-to-face -alueella

Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden eri teemaisiin keskusteluihin päättäjien ja muiden aikuisten kanssa. Keski-Suomen Nuorisovaltuuston organisoimalla alueella pääsee keskustelemaan Keski-Suomen tulevan maakunnan vastuuvalmistelijoiden Mikael Palolan, Emmi Hyvösen sekä Kati Kallimon kanssa.

Lisäksi alueella on eri tahoja kuten; Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE, Meijän polku, Kännikapina, poliittiset nuorisojärjestöt, Seta, Sovittelutoimisto, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti, JAPA – Jyväskylän kestävä kehitys, Jyväskylän Romaninuoret sekä Jyväskylän Nuorisovaltuusto ja LastenParlamentti.

Jyväskylän kaupunki   

Tiesitkö, että kotikaupunkisi tarjoaa useita nuorille ja lapsille suunnattuja palveluja? Niistä moni esittäytyy Jyväskylän kaupungin pisteellä Toukofestissä. Tule vaikuttamaan ja kertomaan oma toiveesi palveluista. Samalla voit testata maalintekotaitojasi tai pyytää nimmarin paikalla vierailevilta urheilijoilta.

Jyväskylän kaupunginkirjasto   

Mukana kirjastoauto Martti!

Harrastelaturi   

Missäpäin Jyväskylää sä harrastat? Tule merkkaamaan harrastuksesi Jyväskylän kartalle, ja tutkimaan, mitä kaikkea eri puolella Jyväskylää pystyy harrastamaan. Pisteellä pääset näkemään myös Harrastelaturin graffiti- ja sketsauspajan kevään tuotoksia taidenäyttelyssä.

Jyväskylän nuorisovaltuusto   

Jyväskylän nuorisovaltuusto on 13–20–vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Jyväskylän nuoria

Koe liikunnan ilo! Puhdas suu – hymy herkässä!   

Jyten kouluterveydenhuolto ja suun terveydenhuolto kannustavat terveellisiin elämäntapoihin! Koe liikunnan ilo! Puhdas suu – hymy herkässä!

Jyväskylän LastenParlamentti -alakoululaisten paikka vaikuttaa

LastenParlamentin pisteellä pääset tutustumaan parlamentin toimintavuoteen ja kertomaan millaisiin asioihin juuri sinä haluaisit ottaa kantaa! Luvassa mm. pelailua, kisailua ja vapaamuotoista jutustelua mm. LastenParlamentin edustajia tavaten.

Liikkuva koulu, koulun kerhotoiminta ja Jälkkäri esittäytyy   

Miten Liikkuva koulu näkyy koulussasi? Entä tiedätkö, mitä on Jälkkäri tai mitä tehdään koulun kerhotoiminnassa? Liikkuva koulu näkyy mm. koulutuntien toiminnallistamisena, liikkuvakseina ja välituntiturnauksina. Jälkkärissä tehdään läksyjä, liikutaan, leikitään, askarrellaan, musisoidaan ja nautitaan välipala. Maksutonta koulun kerhotoimintaa järjestetään kaikilla kouluilla koulupäivän päätyttyä. Koulun kerhoista löytyy monipuolisia sisältöjä mm. kokkailua, kieliä, liikuntaa, sekä bändi- ja luontokerhoja.

Linkki – Jyväskylän seudun joukkoliikenne   

Suunnittele Linkin kylkeen mainos, jonka tarkoituksena on houkutella lapsia ja nuoria käyttämään Linkkiä matkustamiseen.

4H Jyvässeutu   

Meidän toimintapisteelle tulee yhdistyksen toiminnan esittelyä ja molemmille päiville oma kilpailunsa, alakoululaisten päivään onnenpyörä ja yläkoululaisille koodinpurku.

AGENDA 2030

Tuu juttelee face to face alueelle ja kertomaan mielipiteesi miten tää pallo ois meille kaikille hyvä vuonna 2030!

Aistien ruokamaailmaan ja vinkkejä ruokakasvatukseen   

Aistit ovat herkullinen polku ruokien maailmaan. Jos maistaminen pelottaa, voi lähestyminen olla helpompaa kuulo-, tunto- haju- ja näköaistimusten avulla. Ruokapuhe ja kielen maalaama ruokakuva saattavat herättää ruokarohkeuden.  Uusi kokemus ruuasta voi olla litisevä, pölisevä, narskuva, aurinkoinen tai metsäinen. Tule kokeilemaan ja nappaa vinkkejä opetukseen. https://www.maajakotitalousnaiset.fi/hankkeet/terveytta-edistavat-valipalat-kouluihin-9751

Best Buddies -kaveritoiminta

Tule nappaamaan itsestäsi ja kaveristasi hauska kaverikuva kaveritoiminnan pisteelle!

Cosplay ja ei kiusita   

Esittelemme cosplay harrastusta, puhumme kiusaamisesta ja pisteellämme pääsee kokeilemaan proppeja ja asujen osia.

FANDOM-piste   

Fandom-tiimin pisteellä pääset tutustumaan fandom maailman erilaisten aktiviteettijen kuten cosplay, fiqu-hahmojen ja fanficin -kirjoituksen kautta. Voit pelailla lautapelejä, osallistua piirrustuskilpailuun tai vaan tulla oleskelemaan ja keskustelemaan polttavista puheenaiheista. Fandom-pisteen yhteydessä sijaitsee kuvausseinä jossa voit kuvauttaa itsesi joko yksin tai kaverin kanssa. Tule siis hakemaan muisto itsellesi vuoden 2018 Toukofesteiltä!

Filla&Rilla   

www.fillarilla.fi

Liikenneturva edistää tieliikenteen turvallisuutta vaikuttamalla ihmisten liikennekäyttäytymiseen ja liikennekulttuuriin.

FIRST LEGO League   

FIRST LEGO League on OPS:n mukainen monialainen opetuksellista robotiikkaa hyödyntävä luonnontieteiden ja tekniikan opetusta tukeva ohjelma. Osallistujilleen se tarjoaa joka vuosi uusiutuvan, ajankohtaisen sisällön ja tehtävät. FLL nyt myös Keski-Suomessa!

Gradian Logistiikka-ala

Tule kokeilemaan polkuautorataa, simulaattoreita tai EduFuturan Armi-pakussa VR-laseja ja NHL-peliä! Jaossa on myös useita palkintoja.

Green Care-toiminta   

Tavoitteena on tutustua Green Care toimintaan eläinlähtöisen menetelmän avulla.  Pisteellä esitellään Green Caren eri ohjausmenetelmiä. Mukana kuva ja videomateriaalia pieneläinkoti Pihkan touhuista. Matkassa mukana Pieneläinkodin jyrsijäosasto! (Tico &Kira chinchillat) Arvonnassa aiheeseen liittyvä kilpailu, jossa pääpalkintona koko perheen ohjelma pieneläinkoti Pihkassa.

Jelmu

Jyväskylän Elävän musiikin yhdistyksen, tuttavallisemmin Jelmy ry’n, pisteellä pääset pääset kokeilemaan onneasi Onnenpyörän parissa ja kuvauttamaan itsesi eeppisellä kuvausseinällä, jossa myös instakisa. Eikä tässä vielä kaikki! Jelmu tuo mukanaan Toukofesteille trubaduurit, jotka soittavat muutaman akustisen setin päivän aikana.

Jenkkifudispiste

Tule tutustumaan jenkkifudikseen paikallisten pelaajien opastuksella. Pääset kokeilemaan varusteita, taklaamista ja pallonheittoa. Päästä irti sisäinen pelinrakentaja, runningback tai lineback!

Jaguars Spirit Athletes (JSA)   

JSA:n pisteellä pääset tutustumaan lajiin, kyselemään lisätietoa sekä näkemään harrastajia. Kilpajoukkueemme esiintyvät tapahtumassa.

Jyväskylän demarinuoret   

Tule tapaamaan meitä face-to-face -alueelle.

Jyväskylän Romaninuoret

Pisteessä voi saada tietoa ja infoa romaneista ja romanikulttuurista, lisäksi pisteellä myös pieni tietovisa, jossa voi kokeilla omaa tietämystä romaneista.

Jyväskylä Rugby Club   

Rugby on Englannista lähtöisin oleva joukkuepeli, jossa kuljetetaan soikion muotoista palloa vastustajan maalialueelle. Joukkueessa on pelimuodosta riippuen joko 15 tai 7 pelaajaa kentällä. Rugbypalloa kuljetetaan kohti vastustajan maalialuetta juosten palloa kantamalla, syöttämällä sekä potkimalla. JRC toivottaa kaikki koululuikäiset tervetulleiksi tutustumaan uuteen harrastukseen.  Toimintapisteellämme on arvonta josta voi voittaa seuran fanituotteita.

Jyväskylän SETA

Jyväskylän Setan tietopiste seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta. Tule ja testaa tietosi!

Jyväskylän seurakunta nuorisotyö – Rauhan asialla

Seurakunnan nuorisotyö – monipuolista toimintaa ja kuuntelemista rauhan teemalla vuosina 2018 – 2019.

Jätteellä on osoite

Jätteellä on osoite. Toimintaa, tehtävää ja tietoutta nykypäivän jätteenkäsittelystä.

Kakspyörästen piste

Tänä vuonna Toukofesteillä nähdään ensimmäistä kertaa piste, joka on omistettu kaksipyöräisille! Nimensä mukaisesti paikalla näkee kaksipyöräisiä; paikalla on niin mopoja kuin isompiakin pyöriä. Lisäksi monelle Youtubesta tutut Vpart ja Myntsä ovat paikalla meet & greetissä, joten heidän kanssaan pääset ottamaan yhteiskuvia ja kysymään nimmareita. Tulkaa pisteellemme ihastelemaan pyöriä ja muuten vain hengailemaan, aivan kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Kendonäytös   

Kendo on japanilainen budolaji, jossa käytetään miekkaa sekä japanilaisesta haarniskasta muodostettuja suojavarusteita mahdollistamaan vapaa ottelu miekoilla.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry toimintapiste   

Alakoululainen, tiedätkö millaisia ovat hyvät ystävyys – ,seurustelu- ja ihmisuhteet? Tule testaamaan taitosi.

Yläkoululainen. Seksuaalisuuden kuuluu olla iloinen asia ja voimavara. Sen ei kuulu ahdistaa tai pelottaa. Tule testaamaan oletko sinä Seksimaisteri!

Keski-Suomen sovittelutoimisto kertoo sovittelupalvelusta   

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu tarjoaa kaikenikäisille rikosten ja riitojen osapuolille mahdollisuuden kohdata toisensa ja käsitellä tapahtuman aiheuttamia haittoja. Sovittelu on vapaaehtoista, maksutonta, puolueetonta ja luottamuksellista.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret

Keski-Suomen Vasemmistonuoret on poliittinen järjestö, jonka toimipaikka on tällä hetkellä Jyväskylässä. Olemme kuitenkin koko Keski-Suomen kattava järjestö ja edistämme yhdenvertaisuutta, demokratiaa, punavihreyttä, feminismiä ja kansainvälisyyttä. Mikäli sinulla on kiinnostusta politiikkaan ja vaikuttamiseen, tulehan juttelemaan meidän pisteellemme!

Kolikolla melomaan   

Köyhälammen melontapisteellä pääset kokeilemaan intiaanikanootteja ja XL-SUP-lautaa. Kanootteihin mahtuu 2-4 henkilöä ja XL-SUP-laudalle vaikka koko luokkaa. Osallistumismaksu on 2 € per henkilö. Elämyksellistä touhua vesillä läpi kesän.

Kännikapinan Mocktail-baari

Tule sheikkaamaan oma mocktailisi! Postaa kuva ja resepti mocktailistasi instaan tunnarilla #kesämocktail ja/tai Kännikapina ja voit voittaa makean koririipputuolin!

KässäHässäkkäPaja   

KässäHässäkkäPajassa käsityökoulu tarjoaa kaiken ikäisille oivaltamisen iloa, kokeillen ja itse tehden. Anime, cosplay, robotiikka, korut, nukke, keppiheppa, poffaus -siinä muutamia esimerkkejä koulun uusista ryhmistä. Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu/Taito Keski-Suomi ry järjestää käsityön taiteen perusopetusta Jyväskylässä.

Lasten ja nuorten yliopisto   

Toimintapisteellämme pääset tutustumaan Jyväskylän yliopiston lapsille ja nuorille tarjoamaan ohjelmaan. Mukana ovat Avoimen tiedon keskus, Nuorten Peliohjelmointikurssien esittely sekä Keski-Suomen LUMA -keskuksen luonnontieteellinen toimintapiste.

Lauta-, kortti- ja roolipelien esittelypelejä   

Lauta- ja korttipelien sekä Magic the Gathering -keräilykorttipelin esittelypelejä. Lisäksi lyhyitä roopeliseikkailuja aina parillisin tasatunnein (klo 10, 12, 14) 3-5 pelaajalle. Roolipeliin voit käydä ilmoittautumassa muulloinkin, jos haluat varmistaa paikkasi seuraavaan peliin.

Lautapelit ja globaalikasvatus   

Fidan pisteellä pääset tutustumaan koulussa käytettäviin lautapeleihin sekä Avun askeleet -mobiiliseikkailuun. Pisteellä järjestetään myös kaikkien lautapelaajien kesken pienimuotoinen arvonta. Mukana myös muuta mukavaa tekemistä.

Maanpuolustus kuuluu kaikille. Puolustusvoimat 100 vuotta.

Maanpuolustus kuuluu kaikille. Puolustusvoimat 100 vuotta.

MEIJÄN POLKU

Meijän polku on mukana face to face alueella, jossa pääsee kertomaan omia ajatuksia hyvinvoinnista ja miten nuorten hyvinvointia voitaisiin parantaa. Mikä onkaan levon, liikunnan ja luonnon merkitys hyvinvoinnille -tule juttelemaan!

Mikä on Jyvioni?   

Tervetuloa tutustumaan Jyvionin eli Jyväskylän Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin sekä keskustelemaan ajankohtaisista nuoria puhuttavista aiheista.

Minecraft POKE

Vaikuta! kiertueella POKE oli mukana tekemässä Minecraft työpajoja joissa osallistujat ideoivat tulevaisuuden kotikuntaa. Tule tutustumaan miten maailmalla ideoidaan tulevaisuuden yhteiskuntaa pelaamalla!

Music Against Drugs – piste   

Tervetuloa käymään Music Against Drugsin- pisteellä! Täältä löytyy erilaista kisailua ja pelailua, joista voit voittaa palkintoja! Kännykän lataus onnistuu myös.

Nuorisoseurat Keski-Suomi

Nuorisoseurojen toimintapisteellä pääset kokeilemaan luovaa tekemistä yksin tai kaverin kanssa. Tule taiteilemaan, säveltämään, tarinoimaan ja improamaan ekaa tai sadatta kertaa elämässäsi! Esittelyssä myös syksyllä alkavat harrastusmahdollisuudet, bongaa omasi jo nyt.

O2-Jyväskylä laukaisututka

Tule testaamaan laukauksesi kovuus O2:sen pisteelle ja moikkaamaan O2:n edarin pelaajia!

Palokan Ilo

Rytmisen voimistelun esityksiä

Pehmomiekkailu   

Tule kokeilemaan pehmomiekkailua! Lajia on harrastettu Jyväskylässä jo 90-luvun lopulta lähtien. Järjestämme pehmomiekkailua Jyväskylässä ja Keski – Suomen alueella.  Kaikille avoimet harjoitukset järjestetään kerran viikossa keskiviikkoisin 18.00 – 20.00. Osoitteessa: Korteniityntie 75, läheinen liikunta kenttä, kortepohjassa.

Purjejolla        

Tule kokeilemaan purjejollaa koulutussimulaattorissa. Saat samalla pikakurssin miten samanlaista jollaa käytetään oikeissa olosuhteissa järvellä tai merellä. Paikalla olevalta ohjaajalta saat lisätietoja harrastuksesta.

Pyörätuolirata

Jyväskylän Seudun Invalidit ry järjestää mahdollisuuden päästä testaamaan miltä tuntuu liikkua pyörätuolilla. Järjestämme pienen radan jossa joutuu pujottelemaan ja menemään kynnyksen yli.

SkillD Company

SkillD Companyn pisteellä pääset tutustumaan uudenlaiseen harrastustoimintaan. Tule tutkimaan minkälaisesta toiminnasta on kyse! Tarjoamme menoa ja meininkiä koko päiväksi: tule kokeilemaan tanssitaitojasi rennoilla tanssituokioilla sekä ihastelemaan SkillD Companyn valmennusryhmien upeita esityksiä. Toukofestissä esiintyvät  valmennusryhmät harjoittelevat viikottain erilaisia esiintymisiä varten syys- ja kevätlukukausilla. Kyseisiin SkillD Companyn ryhmiin etsitäänkin lisää innokkaita ja motivoituneita oppilaita ensi lukuvuodelle.

Soft Archery   

Soft Archery Finlandin tavoitteena on liikuttaa kaiken ikäisiä hauskalla tavalla! ’Archery Tag’-pelin tavoitteena on tägätä vastustajia ja samalla väistellä vastustajan nuolia. Laji on turvallinen ja sopii kaikille! Osallistumisen ikäraja on 10v.

Soft Archery Finland   

www.softarchery.fi

Tankofutis

Liikkuva koulu tuo uuden ja hauskan Tankofutiksen Toukofesteille! Kyseessä on pöytäfutista muistuttava peli jossa pelaajat ovat itse 12 x 6 -metrin kokoisella kentällä. Maalivahdeilla, puolustajilla ja hyökkääjillä on omat tankonsa. Pelaaja on valjaiden avulla kiinni oman pelipaikkansa tangossa ja liikkuu vain sivuttain tangon mukaisesti. Peliä pelataan 5 hengen joukkueissa.

Tee kypärätemppu – omalla tyylillä   

Tee kypärätemppu- pisteellä pääset luomaan oman kypärästailin, tuunaamaan Kuuman Kypärän ja laittamaan aivot peliin. Tule ottamaan eeppisin Kypäräpää-selfie ja voita palkintoja!

Vaikuttamalla voittaa   

Arvuuttelua, aivopähkinöitä ja kivaa tekemistä mukavassa seurassa.

Keski-Suomen Kokoomusnuoret   

www.keskisuomenkokoomusnuoret.fi

Vapaan pelaamisen alue

Vapaan pelaamisen alue tarjoaa mahdollisuuden tulla kokeilemaan ja pelailemaan erilaisia konsolipelejä Toukofestin muun toiminnan ohessa. Tule nauttimaan peleistä tänne! Vapaan pelaamisen alueella järjestetään myös Nintendon klassikkopelin, Tetriksen SM-kisojen paikalliskarsinta!

YAD Youth AgainsT Drugs ry   

Yhdistyksen ensisijaisia tavoitteita ovat huumeiden käytön ehkäiseminen ja päihteettömän elämän tukeminen. Muokkaudumme vapaaehtoistemme tarpeen mukaan eli toimintamme on hyvin rentoa.

Yö taivasalla vai leiriromanssi?

Partiolaisten drinkkibaarista saa vilvoitusta päivään partiomaisilla juomilla. Pisteellä pääsee myös tutustumaan partiotoimintaan pelaamalla hauskoja pelejä, mm. jättikokoista huojuvaa tornia!

Taitoa ja tavoitteita, iloa ja elämyksiä!

Esitykset: Katutanssin Ikäkausimestaruus kisoissa menestyneitä juniori ja lapsi ryhmiä,sooloja ja duoja.