Teemana Ympäristö

Vuoden 2019 Toukofest tapahtuman teemana on ympäristö.
Toukofestissä pääset tutustumaan eri tahojen näkökulmiin kestävästä kehityksestä, ilmastonmuutoksesta sekä saat vinkkejä kierrättämiseen! Ohjelmassa on myös teemaan liittyviä kilpailuja!

Father and son sitting on a bridge in a forest, close up

 

YMPÄRISTÖTEEMAISIA TOIMINTAPISTEITÄ

CHANGEMAKER – NUORISOVERKOSTO

Esittelyssä Ykkösketjuun -yritysvastuulakikampanja

Miksi kaupasta pitäisi voida ostaa reilujen banaanien lisäksi epäreiluja banaaneita? Suomeen tarvitaan yritysvastuulaki! Tule kuulemaan tarkemmin mistä on kyse ja miten voit itse vaikuttaa asioihin.

FIDA INTERNATIONAL

Pisteellä pääset pelaamaan pikapeliä. Tulokset kirjataan koko luokalle, joten mitä useampi osallistuu sitä parempi mahdollisuus luokallanne on voittaa. Lisäksi pääset tutustumaan ympäristöön liittyviin valintoihin

JYVÄSKYLÄN PARTIOLAISET RY

Tiesitkö, että partio on Suomen suurin nuorisojärjestö? Tule pisteellemme kokemaan mitä kaikkea partio voikaan pitää sisällään! Pääset mm. tuunaamaan ympäristöystävällisen välipalan, kuvauttamaan itsesi kuvausseinällä ja aarrejahtiin. Lisäksi alakoulupäivänä on luvassa ongintaa ja yläkoulupäivänä rintanappien tekoa ja partioaiheinen pakohuonopeli!

MUSTANKORKEA OY / JAPA – JYVÄSKYLÄN KESTÄVÄ KEHITYS RY

Mustankorkea tuottaa kaikki päivittäisen jätehuollon palvelut Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Jätteellä on osoite! Mustankorkean 20 -vuotisjuhlanäyttely esittelee piirroskuvin paikallisen jätehuollon historiaa Toukofestissä.

Japa ry
Energiaa auringosta! Dj soittaa Hipposhallin edustalla musikkia Japan aurinkopaneelipyörän avulla! Lisäksi esillä myös muita Japan lasti- ja sähköpyöriä.


YMPÄRISTÖTEEMAISIA KILPAILUITA 

People Around Blackboard With Global Success

 • KIRJOITUSKILPAILU
  Kirjoita post-apokalyptinen fantasia- tai science fiction -tyyppinen tarina ilmastonmuutoksen vaikutuksesta.Tekstissä arvioidaan sen sujuvuutta ja aiheen huomioimista. Tekstin tulee olla noin 700-1000 sanaa tai vaihtoehtoisesti 4000-6000 merkkiä välilyönnit mukaan luettuna.

Ota siispä luovuus käteen, nappaa kuva ja lähetä se 20.5. mennessä sähköpostiosoitteeseen: Fandomtiimi@gmail.com. Ilmoita sähköpostissa nimi, koulu ja luokka.

 • VALOKUVAUSKILPAILU
  Mikä ympäristössäsi ihastuttaa ja vihastuttaa? Nappaa kuva ympäristöhaitoista; kuvaa ympäristössäsi jotain sinne ei-kuuluvaa.
  Mitä kaunista näet ympäristössäsi? Kuvaa vaihtoehtoisesti ympäristösi tähtihetkiä!Säännöt: Kuva tulee olla itse otettu ja sinun tulee pystyä todistamaan se. Esim. kun otat kilpailuun lähetettävän kuvan, ota samasta kohtaa kuva niin, että joko itse näyt siinä tai siinä näkyy vaikkapa lappu, jossa on oma nimesi.Tekstit tulee toimittaa viimeistään 20.5. sähköpostiosoitteeseen: Fandomtiimi@gmail.com.
  Ilmoita sähköpostissa nimi, koulu ja luokka.
 • PIIRUSTUSKILPAILU

Piirustuskilpailun aiheena on ympäristö ja sen suojelu. Piirtäminen tapahtuu paikan päällä Fandompisteellä, ja työt ripustetaan esille tapahtumassa. Arvioinnissa pidetään tärkeänä sitä, kuinka teema ja aihe tulee työssä esille. Mielikuvitusta kannattaa siis käyttää!